Get Adobe Flash player

Johan

VCM heeft een sterke reputatie in het opleiden van zijn eigen trainers. Onze huidige jeugdtrainers begonnen twee jaar geleden als assistent trainer.

Volgend seizoen starten we met een nieuwe lichting assistent trainers. Wil jij één van onze nieuwe assistent trainers worden? In de herfstvakantie voorzien we een specifieke opleiding voor jullie. Deze opleiding is een unieke kans om kennis te maken met de “skills” die een trainer allemaal nodig heeft. Dit basisprogramma heeft tot doel beginnende trainers op weg te helpen met de meest essentiële zaken.

 

VC Molenstede heeft het charter onderschreven van Geestig Gezond Sporten. Dit charter staat voor FUN in de sport, een plaats waar elkeen op zijn tempo kan evolueren. De kern van het charter zijn volgende punten:

1. Ieder op zijn tempo

2. Een veilige plek

3.  Warm Welkom

4. Trainers gecoacht

Wij nodigen iedereen uit om mee dit charter uit te dragen/te helpen realiseren (zie website GGS )

VC Molenstede mag zich vanaf nu een HartVeilige sportclub noemen. De afgelopen drie maanden hebben we drie opleidingsessie georganiseerd waar jullie massaal op aanwezig waren. Met het aantal deelnemers ten opzichte van het totaal aantal leden zijn we nu vast de meest hartveilige club van Vlaanderen.

Onze jaarlijkse Steakdag zit er weer aan te komen. Naar goeie gewoonte doen wij massaal beroep op al onze leden om meer dan 1.000 gasten van een lekkere maaltijd te voorzien. Bijgaande link geeft alvast een voorstel van werkverdeling. Gelieve aan te geven of het je past/of je op te geven voor één of meerdere taken.

 

Werkverdeling Steakdag Bestellen Steakdag

VC Molenstede mag twee nieuwe bestuursleden verwelkomen. Silke Jacobs en Marieke Reeckmans treden toe tot het bestuur. Zowel Marieke als Silke zijn al jaren actieve leden binnen onze club. Hiermee zorgen ze voor een naadloze aflossing van de wacht van uittredende bestuursleden Els Reeckmans en Christine De Roy. We wensen Els en Christine te bedanken voor hun toewijding en passie waarmee ze mee deze club inhoud gegeven hebben.

Welkom Silke en Marieke

(foto links: Marieke, foto rechts: Silke)

 

VC Molenstede gaat ervoor om een hartveilige sportvereniging te worden. Dit is een initiatief dat begeleid wordt door het Rode Kruis-Vlaanderen. Om dat te worden willen we minstens 10% van onze leden opleiden als hulpverlener die de nodige reanimatietechnieken beheerst. Je kan mee helpen deze doelstelling te behalen door deel te nemen aan één van beide opleidingsavonden op 2 of 16 februari.

  • Voornaam + Naam
    Deelname aan opleiding op
  • E-mailadres
  • Telefoonnr.

Tot 2013 beschikte VCM over heren- en jongensploegen in competitie. Momenteel beschikken we over een liefhebbersploeg heren (“Meulstee”) en over enthousiaste jongens in bewegingsschool, volleybalschool en U11.

Dit seizoen hebben we al aangegeven dat we terug zullen starten met aparte jongensploegen in competitie. Na de kerstvakantie zullen wij met zekerheid een U11 jongensteam inschrijven voor de terugronde. Voor de U13 bekijken we alle opties en indien mogelijk starten we ook hier een ploeg.

Iedereen die belangstelling heeft, raden we aan om deel te nemen aan onze Kerststage op 27 en 28 december. Inschrijven kan via volgende link.