Get Adobe Flash player

Maandelijks archief: februari 2013

vitalVital Reynders, die twee seizoenen geleden bij ons gestart is, stopt als trainer van Dames 1. Vital sluit zijn periode bij Molenstede af met een huidige 9e plaats in de rangschikking. Een 9e plaats die alvast een goed uitgangspunt biedt om het behoud in 1e Provinciale af te dwingen. Vorig seizoen wisten de Dames 1 overigens nog met behulp van het enthousiasme van Vital (en zijn partner Sandra) nog te promoveren vanuit 2e Prov. We kijken met andere woorden met veel respect en voldoening terug naar de voorbije periode en wensen Vital veel succes in zijn verdere sportieve carrière.

bekerMet onze jeugdploegen scheren we momenteel hoge toppen. image001Maar liefst 3 ploegen treden aan voor de halve finales van de Beker van Vlaams-Brabant.

 

 

Pre-Miniemen Meisjes : Het Molenhuis wordt het strijdperk voor onze Pre-Miniemen. Ze treffen Gooik als geduchte tegenstander op zondag 24 maart om 11u in het Molenhuis.

Scholieren Meisjes :  Op donderdag 14 maart om 20u spelen onze Scholieren Meisjes de halve Finale tegen Kruikenburg Ternat in het Molenhuis.

Junioren Meisjes :  Onze Junioren treffen Volley Haasrode leuven op hun weg naar de finale. Deze wedstrijd gaat door op woensdag 6 maart om 18u30 in het Molenhuis.

Kom massaal afgezakt naar het Molenhuis om onze jeugdtoppers aan te moedigen !!!

 

 

web3De Miniemen Meisjes 2 hebben de eerste overwinning van het seizoen beet! Ze stuurden VCV Leefdaal met 4-1 cijfers terug naar huis! De meisjes begonnen onzeker aan de wedstrijd en kwamen al snel op achterstand. Maar doordat VCV hier niet van profiteerde, herpakte Meulst

ledenanalyse woonplaatsVC Molenstede groeit. Getuige hiervan is de stijging van het aantal leden van149 naar 226 in amper 4 jaar tijd. Van waar komen onze leden? De meerderheid is nog steeds van Molenstede. De meeste VCM-ers die niet uit Molenstede wonen, komen uit Scherpenheuvel-Zichem of de andere deelgemeenten van Diest. Amper 14% komt nog uit een andere gemeente dan de reeds genoemde.

VC Molenstede heeft de afgelopen jaren een sterke groei gekend. Ook dit ledenevolutieseizoen vormt geen uitzondering hierop. Dit seizoen is het ledenaantal van VCM alweer met 22 aangegroeid. In totaal telt VCM nu 226 leden. We noteren vooral een sterke groei bij onze jeugd. Een zilveren medaille voor onze jeugdwerking mag hier als uithangbord dienen. Daarnaast kregen we tot nogtoe veel aanvragen van dames die ‘een tweede jeugd’ bij VCM willen beleven. Ook de opstart van een liefhebbersploeg bij de mannen (Meulstee) zorgt voor toename van ons ledenbestand. Deze sterke jaarlijkse groei vormt telkens opnieuw een uitdaging voor het sportief bestuur dat elk (nieuw) lid van uitrusting, trainer en zaal dienen te voorzien.

fotoBekijk de foto’s die van het Demotornooi op 3 februari werden gemaakt.

http://www.volleybrabant.be/photogallery/photobook.asp

 

onebit_37Als sportclub hechten wij veel belang aan de tevredenheid van onze leden. Mogen wij u daarom vragen deze onderstaande enquête in te vullen. Zo kunnen wij onze werking als sportclub verbeteren. U krijgt telkens een stelling voorgeschoteld waarover we uw mening willen weten. U kan een score geven van “niet akkoord” = 1 tot “helemaal akkoord” = 5, of ergens daartussen. Onder de score die u aan de stelling toekent, vindt u telkens een paar lijntjes waarop u uw mening verder kan toelichten. Aan de ouders van kinderen willen we vragen om de zaken die ze kunnen bevragen aan hun kinderen dit te doen en samen de enquête in te vullen. De enquête invullen neemt maximaal 5 minuten in beslag.

VCM Enquête

Op zondag 10 maart houden we onze jaarlijkse Steakdag. Ieder jaar kunnen we rekenen op een massale opkomst van onze achterban. Ook dit jaar gaan we weer voor een “full house”.  Alle leden ontvangen kaarten waarmee ze vrienden en familie kunnen inschrijven. Ook via de website kan je inschrijven voor de Steakdag.

Bestellen Steakdag

Wedstrijd

Voor de jeugd- en seniorenploeg die het hoogste aantal eters weet aan te brengen, wordt dit jaar voorzien in een leuke verrassing. Zij imagesmogen met hun team gaan bowlen.

Helpers gevraagd

Om dit alles in goede banen te leiden hebben we heel wat helpende handen nodig. Daarom een oproep om je in te schrijven voor een taak.

Werkverdeling Steakdag

 

Na de Preminiemen, nu ook de Scholieren in de Halve Finale!

De scholieren meisjes hebben zondag 3 februari om 11u30  tegen VCV Leefdaal-Bertem de kwartfinale van de beker van Vlaams bekerBrabant gespeeld.  Coach, Sebastiaan Reeckmans, vertrok op zondagochtend richting Bertem met 8 scholieren meisjes, waaronder ook de jongste Dames 3 speelsters,  en heel wat enthousiaste ouders.  Onze scholieren startten heel sterk en zorgden meteen voor een puntenkloof.  VCV kon dit niet meer goedmaken en de eerste set was binnen voor VCM met 12-25.  Ook de volgende set werd gewonnen ( 15-25), met prachtige opslagreeksen en mooie combinatie van passeur enimage001 aanvallers.  De sfeer zat er echt in en alles lukte : de recepties kwamen waar het moest en het VCM blok werkte perfect .  VCV kwam nog op de proppen wat keiharde opslagen en strakke aanvallen, maar de VCM scholieren bleven op hun hoede en speelden hun eigen spel geconcentreerd verder.  Ook de 3de set werd gewonnen met 15-25.  Einduitslag 0-3.

De volgende ronde wordt thuis gespeeld.  De tegenstanders, Opwijk of Ternat ( die woensdag hun kwartfinale spelen), zullen hun beste spel mogen bovenhalen om in Meulstee deze halve finale te winnen !!

(red. Ilse Van Droogenbroeck)