Get Adobe Flash player

Maandelijks archief: oktober 2013

Bij VCM kunnen we momenteel op twee trouwe reporters rekenen: Tim Leemans die wekelijks verslag uitbrengt voor Heren 2 en Pascal Libaers voor de Cadetten Meisjes. Bekijk het filmpje hieronder gemaakt door Pascal! Schuilt er ook een reporter in jou? Breng dan ook verslag uit van je team!

Heren2Met de afwezigheid van 2 kernspelers, een coach die niet mee kon, een paar man die zich van uur vergisten, fouten op het wedstrijdblad en een Libero die net voor de hoofdwedstrijd uitvalt met rugproblemen had Murphy ons goed liggen. De coach is uiteindelijk toch komen opdagen, net voor de voorsets. Hij zag de jeugd hun eerste wedstrijd winnen met veel vechtlust en verbetenheid. Dat was alvast een serieuze oppepper voor de hoofdwedstrijd. Net zoals bij de voorsets werd er gretig en met veel plezier en vechtlust geknokt voor elk punt. In de tweede set werd een voorsprong nog weggeven en gingen de kopjes even omlaag. Maar de sfeer kwam snel terug en set drie en vier werden vlot gewonnen. Proficiat boys! Volgende week zondag komt Kreg op bezoek. Supporters op post voor de voorsets om 17h en de hoofdwedstrijd om 18h! (red.: Roel)

DSC_6656Onder leiding van Evi en haar jeugdtrainers, hebben onze jonge spruiten mogen genieten van een fijne en soms griezelige Halloween(zoek)tocht. Vlak voor de start werd Molenstede nog geteisterd door een fikse regenbui, maar daar was gelukkig tijdens de tocht niets meer van te merken. Die avond hebben kinderen, ouders en trainers kunnen nagenieten bij Kris en Heidi van lekker gebak, soep, glühwein, … Bekijk de foto’s via volgende Link naar fotoalbum (foto’s: Melfred)

 

 

websiteEen vereniging zoals VC Molenstede is voortdurend in evolutie. Om het voor alle leden transparant te maken, is een website vandaag een onmisbaar instrument. Dagelijks ontvangt onze website een 100-tal bezoekers.  Om onze website verder uit te bouwen, zijn we op zoek naar een viertal medewerkers. De nieuwe kandidaat medewerkers zullen kunnen genieten van een volledige opleiding/lessenreeks over hoe een website te beheren. M.a.w. enerzijds bouw je zeer nuttige kennis op, anderzijds kan je deze ook praktisch toepassen op onze huidige webomgeving. Indien je interesse hebt, kan je je belangstelling tonen door ons een mailtje te sturen via deze link.

 

De Cadetten Meisjes hebben tot nu toe al hun wedstrijden gewonnen in de competitie! Ook zo dit weekend tegen NVV Tienen! (red. Pascal Libaers)

Heren2-2013-2014Heren 2 speelde vorige vrijdag in en tegen Haasrode.  De eerste set verliep gelijk opgaand, met een nipte winst van Haasrode: 25/21.  Wanneer dan de sterkhouder van Haasrode uitvalt met een schouderblessure, was de ploeg helemaal ontregeld.  H2 rook zijn kans en knalde 13-25 op het score bord.  In set 3 kreeg de Haasrode coach de ploeg terug op de rails, zodat het uiteindelijk toch nog 3-1 werd.  De laatste sets was het 25/19 en 25/18.  Trainer Roel zorgt ervoor dat er de volgende week gewerkt wordt op de individuele fouten (receptie, onnodige aanvalsmissers,…) zodat H2 terug scherp staat voor de wedstrijd in Wijgmaal, zaterdag 26/10!

WP_20131020_013Gisteren hebben heel wat kinderen van onze jeugdploegen deelgenomen aan het demotornooi in het Euro Volley Center in Vilvoorde. Dit was reeds de 55ste editie van het demotornooi, dat ondertussen is uitgegroeid tot hét event voor volleybalminnend Vlaams-Brabant. Er waren maar liefst 390 deelnemers. Onze delegatie uit Molenstede was goed voor een zilveren medaille, waarmee we gestaag onze jeugdwerking bekroond zien.

Vorig weekend zijn onze Cadetten meisjes bij Landen op bezoek gegaan. Onderstaand filmpje geeft enkele leuke momenten van de wedstrijd weer. (video : Pascal Libaers)

cadm

link naar het filmpje

Vrijdagavond, net na het voorpHeren2rogramma Kroatië-België, was het tijd voor een echt belangrijke wedstrijd. Heren 2 kreeg de ongeslagen leider Olympia Haacht op bezoek in het Molenhuis. Heren 2 startte de wedstrijd met een vertimmerd team. Sterkhouder Johannes werd opgeroepen bij Heren 1, zodat de jonge Bjarne zijn eerste basis stek te pakken had. Heren 2 begon wat onzeker aan de match, en kwam dan ook na enkele opslagmissers en persoonlijke fouten niet verder dan 18/25. Tijdens set 2 ontstak het vuur (zeg maar de steekvlam!) zich bij onze 2e ploeg, en Olympia werd weggespeeld: 25-22 met maar 1 door wegende speelfactor: inzet!  Het ervaren Olympia raakte er zowaar gefrustreerd van. In set 3 tapte Olympia Haacht uit een ander vaatje, waarschijnlijk Stella :D! 11/25 was het verdikt en bij een van de laatste ballen kwam Mon zwaar ten val op zijn rug. Mon startte nog in set 4, maar moest snel de handdoek werpen.  Gelukkig was er Dest (broer van Mon nota bene), die zijn entree in de ploeg niet miste: invallen en 2 kill blocks op rij… Wie doet het hem na? Hierdoor kreeg H2 vleugels, en kon bijna stunten tegen Haacht.  Bijna, want de ervaring bij Haacht bracht de uiteindelijke 20/25 en 1-3 in de tabellen. Volgende week trekken we naar Haasrode, onze rechtstreekse concurrent want ze staan 1 plaatsje boven H2.  Supporters op op post in Haasrode om 20u30!

     Halloweentocht      

Op woensdag 23 oktober organiseren we een Halloweentocht in plaats van te trainen.We verwachten iedereen verkleed als 

of    of  of ….om 17h30 aan de sporthal in Molenstede. Ook de trainers verwachten we verkleed! Het is dan al  dus mogen jullie ook een meebrengen of een zelfgemaakt lampionneke. We maken het niet te eng maar gaan er een leuke zoek tocht van maken. Na een uurtje zullen we wel moe zijn van het wandelen   en hebben we ook honger en dorst. Daarom spreken we dan af rond 18h30 bij Kris Wollants in de bossen, waar we dan samen met de ouders iets kunnen drinken. Aan de ouders die willen en geheime bak  talenten hebben, vragen we om een of  te bakken en deze dan mee te brengen zodat we die lekker samen kunnen opeten. Zijn er ook nog zusjes of broertjes die willen meedoen, geen enkel probleem, iedereen is welkom.

Griezelige Groetjes

De trainers

  • Voornaam + Naam
    Hoeveel andere deelnemers?
    E-mail
    Opmerkingen