Get Adobe Flash player

Maandelijks archief: augustus 2015

sportmarkt_aalst_logo_cmykVoor Sportmarkt Diest slaan BLOSO, de stad Diest en de sportverenigingen de handen in elkaar. Deze happening is bedoeld voor kinderen, jongeren, volwassenen en 50-plussers. Kortom, voor iedereen!
Voor de gelegenheid worden de Grote Markt en enkele aangrenzende straten verkeersvrij gemaakt en omgetoverd tot een echte sportmarkt. Door de deelnemers kunnen niet alleen gratis kennismaken met verscheidene sporten, maar ook informatie inwinnen over de sport of sportclub in kwestie.
Met verschillende sportstanden en een kleuterdorp is er voor iedereen wat wils. Naast het sporten is er ook in animatie voorzien, zoals straattheater, circusschool en demonstraties van verschillende sporten.

Op de Sportmarkt zullen de bezoekers in het centrum van Diest een 50-tal hippe sporten kunnen uitproberen, waaronder (beach)volleybal met VC Molenstede. We zorgen voor een heus beachvolleyterrein voor het stadhuis. Om onze bezoekers te entertainen en/of zelf op weg te helpen, zijn we op zoek naar spelers/trainers. Graag je naam opgeven in onderstaand lijstje. Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Link naar de werklijst

IMG_4544(1)De afgelopen vier jaar is het Kernbestuur een toonbeeld van stabiliteit geweest. Ook naar de toekomst toe zal dat niet veranderen door de recente wijzigingen. Denise Grubben, onze voorzitster, zet een stap terug en treedt uit het Kernbestuur. We wensen haar al het beste toe en willen haar bedanken voor alle inspanningen die ze gedaan heeft om de werking van onze club in goede banen te leiden. Johan Cappelle neemt de fakkel van haar over en wordt de nieuwe voorzitter van VCM. Els Reeckmans, erelid en oud-bestuurslid, treedt terug toe tot het kernbestuur en neemt de functie van penningmeester over van Johan. Bovendien krijgen we er bij het kernbestuur nog een extra bestuurslid bij, Christine De Roy. Zij neemt voortaan de sportieve coördinatie voor haar rekening. 

 

marc_peetersMeutte

E lieke zinge, e lieke zinge

‘t Is spijtig ma het blèft ma bè herinneringe

E lieke zinge, e lieke zinge

Het zal een tèkke dure veur het deur zal dringe

Ellentrik da was oer ding, ik vuul na nog de spanning as ik dees lieke zing

Ellentrik hangt in de loecht, ‘t is hiëlemoa niet fair want ge heddet nie gezoegt

REF

Ik zen na hie, gij zij na doa. Ik weet begot nie moë da ge henne goa.

Ik zen na hie, gij zij na doa. Ik mag er ni aan denke of ik moak mig koa. Ik moak mig koa

We hemme het deur de joare wel geliërd,

Meulstee was de Meutte en ok omgekiërd

Hopelijk is er doabove ook veul lol,

me volleybal, veul moate en de pinte vol.

Goodbye, au revoir of gewoën tot zins.

Meutte ge weirt echt nen hiële schoëne mins

REF

Ik zen na hie, gij zij na doa. Ik weet begot nie moë da ge henne goa.

Ik zen na hie, gij zij na doa. Ik mag er ni aan denke of ik moak mig koa. Ik moak mig koa

 songtekst geschreven en gespeeld door Marc Peeters tijdens de Beach ter nagedachtenis van Marc Camps, onze Meutte.

marc_peeters De Beach 2015 kon alweer genieten van tropische weersomstandigheden. Daarnaast hadden we ook een intens moment toen de zelfgeschreven song van Marc Peeters voor Marc Camps door de speakers weerklonk.

Het Nieuwsblad was erbij een maakte een fotoreportage en een artikel hierover.

DSC_6196We hebben er zopas een meer dan geslaagd Beachtornooi 2015 opzitten. Opdat jullie ook volgend jaar er bij kunnen zijn, hebben we de data voor volgend jaar al vastgelegd. Het bedrijventornooi zal doorgaan op vrijdag 5 augustus. Het recreatief tornooi zal plaats vinden op zaterdag 6 en zondag 7 augustus.