Get Adobe Flash player

Maandelijks archief: september 2015

u17 vcmolenstede

 

Onze U17 zijn sterk aan het seizoen begonnen. De U17 hebben Roel Verheyen als trainer, bijgestaan door Jan Franceus .

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2931Wil je je zoon of dochter graag laten kennis maken met deze leuke sport? VCM biedt de mogelijkheid om gedurende het ganse seizoen – één uur per week –  in de Vleugt, Diest of Molenstede kennis te maken met volleybal. De kostprijs voor een gans seizoen is 50 EUR. Op één seizoen brengen we de kinderen al heel wat motorische vaardigen bij en bereiden hen stap voor stap voor op het volledige spel. De bewegingsschool richt zich tot kinderen van 4 tot 8 jaar. Het doel van deze bewegingsschool is op een speelse manier de algemene bewegingsvaardigheden te verbeteren. De sessies zullen starten vanaf 19 september en plaats vinden in:

– Sporthal KTA Diest         zaterdag van 10u30 tot 11u30

– Sporthal Molenstede      zaterdag van 9u tot 10u

– Sporthal Vleugt              woensdag van 14u tot 15u

Inschrijven kan via volgende link.

 

logo_schietgaten Op 26 en 27 vindt Levensloop plaats in Tessenderlo. Doel is om te wandelen/lopen/fietsen voor de Stichting tegen Kanker. Het MAF-team – MAF staat voor Marc/Meutte, marc_peetersArne en Friends – zal hier aanwezig zijn. Bovendien zal Marc Peeters zaterdagavond na de ceremonie rond 22u het nummer over Marc brengen. Voor al diegene die er niet bij waren tijdens de Beach is dit natuurlijk een extra reden om naar dit event af te zakken.

Onze U13 vormen samen een fijn team : vlnr Flore, Emma, Louise, Nele, Ans, Elyne en Asena. Ze heten zichzelf de Yellow Kitties en hebben als trainster Lin Wollants. Een eerste vriendenwedstrijd werd gewonnen tegen Tienen. Dit weekend tegen Tarco Zoutleeuw bleek dat onze ‘Kitties’ nog wat werk hebben.jhl

WP_20150909_001

imagesTraditiegetrouw vragen we de seniorenspelers en de U17 meisjes en om de jeugdwedstrijden te fluiten. Aangezien we het vanaf dit seizoen het moeten doen zonder onze getrouwe scheidsrechter ‘de Ferde’ voor dameswedstrijden, hebben we een beurtrol gemaakt voor Dames 1 en 2 om elkaars reservewedstrijd te fluiten.  Daarenboven vragen we vanaf dit jaar de U17 en U15 meisjes om eveneens wedstrijden te fluiten.  Hierbij zullen de U17 de matchen fluiten van de U15, en de U15 om de U13 matchen te fluiten.  Voor de U11 matchen gaan we aan de ouders vragen om deze taak op zich te nemen. Niet iedereen komt nu in de eerste ronde aan de beurt, maar die zullen dan op de lijst staan van de volgende planning voor de terugrondes vanaf januari 2016.

 In bijlage vinden jullie de ‘fluitkalender’. 

 

IMG_6718Er beweegt wat bij onze DoVro’s! Onze dames die één maal per week op donderdag recreatief spelen – de Donderdag Vrouwen dus -, hebben een nieuwe trainer, Joris De Jongh. Ook het team wordt versterkt met Eveline Bergen. Zij is passeur met heel wat ervaring. Laat ons zeker ook de jarenlange bijdrage van Nancy Beken als trainer even in de bloemetjes zetten. Zij heeft verschillende jaren deze taak op zich genomen. Daarnaast had Nancy bij VCM al heel wat kilometers op haar teller staan. Ook nu wil ze de DoVro’s blijven ondersteunen door tijdens thuiswedstrijden scheidsrechter te zijn. Top Nancy!! Echte VCM-spirit J Overigens werd eind vorig seizoen de coördinatie van dit team reeds doorgegeven door Els Jacobs aan Mandy Hols.

Het Molenhuis, onze thuisbasis, is al geruime tijd een werf. Dat hebben we allen molenhuis_300aan den lijve mogen ondervinden. Initieel was voorzien om de zaal beschikbaar te stellen vanaf dit weekend. Twee weken terug werd ons echter meegedeeld dat de werken echter nog tot 3 oktober zullen duren. Dit zal voor bijkomende overlast zorgen! De trainingen zullen dus nog in andere zalen dienen door te gaan, wedstrijden zullen verzet worden, e.d. We doen ons uiterste best om dit alles in goede banen te leiden, maar we sluiten niet uit dat hier en daar moeilijke situaties ontstaan. Daarom ook een oproep om bij de minste onduidelijkheid je trainer/het bestuur te bevragen. De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar hopelijk kunnen we dit binnen een paar weken netjes achter ons laten. We danken jullie alvast voor jullie begrip.

Het Kernbestuur

Beste (ouders van een) volleybalster (VS, U11, U13, U15, U17 en D2),vrouw met bal

Naast je wekelijkse trainingen ga je geregeld op woensdag extra kunnen trainen. Zo zal je volleybalniveau nog sneller verbeteren!

Hou alvast volgende data vrij (trainer : Kristof Deloose):

–          23 september, 30 september, 28 oktober en  25 november

Enkel voor de U15A, U17 en D2 (trainer : Sigi Celis) : 9 september, 14 oktober en 18 november

Deze trainingen zullen doorgaan in de sporthal van Averbode. De Volleybalschool, U11 A&B trainen van 16u tot 17u30.

De U13 en U15B trainen van 17u30 tot 19u. De U15A, U17 en D2 trainen van 19u tot 20u30.

Naast Sigi Celis of Kristof Deloose zullen alle trainers van de betrokken ploegjes aanwezig zijn.

BELANGRIJK !! : gelieve aan te geven op welke extra training je aanwezig zal zijn. Dat kan via deze link of de knop rechtsboven op deze pagina.

Vcm-30Het voorbije weekend was onze verzamelde jeugd in het Dommelhof in Neerpelt. Naast volleyballen werd er ook ruim tijd gemaakt voor andere leuke activiteiten. Alvast hier de link naar het Fotoalbum